תזונה סינית

2148093053 (1)

בספר ה"קיסר הצהוב", הטקסט הראשוני של הרפואה הסינית, כלולים מרשמי תזונה רפואית.  במרוצת השנים הצטבר ברפואה הסינית העממית מאגר גדול של ידע בדבר סגולות הריפוי של סוגי מזון רבים ומגוונים.

 על פי הרפואה הסינית כל סוגי המזון מתחלקים לשלוש קבוצות:

חמים או חמימים – לדוגמה: קינמון, אגוזי מלך, שומר. מזונות אלה מטרתם למם את הגוף מבפנים, ולהשיב את ה"יאנג".

קרים או קרירים – כגון: אבטיח, מנטה. מזונות אלה מטהרים חום ורעלים.

מזונות ניטראליים –  לדוגמה: ביצה.

בנוסף לטבע המזון, קיימים גם חמישה סוגי טעמים: מתוק, מלוח, מר, חמוץ, חריף. 

המאפיינים הללו של המזונות בעלי משמעות מיוחדת ביכולת הריפוי. לכל מטופל מותאמות הנחיות תזונה בהתאם לאבחנה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *