במשך אלפי שנים הסינים צברו ניסיון רב ופיתחו שיטת רוקחות ייחודית, שהוכיחה עצמה כטיפול טבעי להתמודדות עם מגוון עצום של מחלות. על פי אגדה סינית עתיקה, חי אדם בשם שן נונג והוא טעם מאות סוגים של צמחים כדי לקבוע את ערכם הטיפולי.
הצמחים הסיניים בעלי אנרגיה שונה: קר, קריר, חם, חמים וניטראלי. כמו כן, מתחלקים לחמש קבוצות של טעם: מתוק, מר, חמוץ, מלוח וחריף. תכונות האנרגיה מתארות את ההשפעה הטיפולית, לדוגמא החריף – מניע, המר מנקז, החמוץ מכווץ.
אופן לקיחת הצמחים:
*צמחים נאים((RAW-הדרך המסורתית ליטול את צמחי המרפא הסיניים היא לשתות תה שנחלט מצמחים בצורתם הטבעית.
*מיצוי צמחים – השריית תרכובת צמחים במים או באלכוהול.
*אבקת צמחים – עיבוד הצמח והפיכתו לגרגרים קטנים הנוחים ללקיחה.
*קפסולות – אבקות צמחים המוכנסות לקפסולות.
מטופל מקבל פורמולה אשר מותאמת לו במיוחד, וכך גם אופן לקיחתה.
חשוב לציין: הצמחים מאושרים על ידי משרד הבריאות, ויש לבחון אינטראקציה עם תרופות מערביות.